CCN – Amsterdam

Community College Noord (CCN) te Amsterdam is een gebouw dat dicht bij een snelweg en metro is gelegen. Het multifunctionele gebouw is gericht op educatie. Er zitten ook bedrijven in het gebouw die nauw samen werken met de school.

Om de afstraling van geluid ten gevolge van de trillingen van de snelweg en metro die via de bodem overgebracht worden op het gebouw zo veel mogelijk te beperken heeft de akoestisch adviseur, Cauberg-Huygen, eisen gesteld aan de akoestische ontkoppeling bij de fundering van het gebouw.


Aan de hand van deze eisen zijn trillingsdempers ontworpen en geïnstalleerd (CDM-SEB). De akoestische opleggingen, welke de gehele massa van het gebouw dragen, zijn opgebouwd uit 18 mm vezelcementplaten met daaronder een aantal CDM blokken verlijmd. In dit geval van het type CDM-83.

Voor horizontale stabiliteit zijn verticale doken toegevoegd aan het ontwerp. Om een akoestische brug via deze doken te voorkomen, zijn de doken akoestisch ontkoppeld met een op maat gemaakte huls van CDM materiaal.

Categorie Akoestische opleggingen
Oplossing CDM-SEB, CDM-HULS
Akoestisch adviseure Cauberg-Huygen
Belasting 140.000 kN