Double Shift Amsterdam

Meer dan een gym. Dat is het motto van Double Shift, een nieuwe sportschool aan de Lauriergracht in Amsterdam. Een plek waar je kunt afspreken met vrienden of een uurtje gaat sporten. Naast sporten kun je hier ook relaxen in de sauna of relaxen op een van de comfortabele banken in de lounge. Double Shift zit in een gerenoveerd pakhuis gelegen in hartje Amsterdam. Double Shift organiseert voor leden ook exposities, sprekers, diners, cocktailavonden en bier- en wijn proeverijen.

Double Shift heeft een free weight zone waar met diverse gewichten getraind wordt. Om deze ruimte volledig te benutten zonder dat het laten vallen van gewichten overlast veroorzaakt bij de buren is een Stravigym geïnstalleerd van het type Stravigym HP met GympactLayer-45. Het gaat om de trillingen en contactgeluiden van vallende gewichten op de vloer, die flink kunnen doordreunen in het gebouw en bij de buren. Om precies vast te stellen wat er in dit gebouw aan trillingsisolatie gehaald wordt, hebben we vooraf een testopstelling van de vloer opgebouwd.

Door de speciale opbouw met natuurrubber veren, beplating, dempingslagen en impactisolatie is geen zware zwevende betonvloer nodig om ook laagfrequent voldoende te isoleren. Het doordreunen van vallende gewichten of andere laagfrequente aanstoting wordt met deze vloer voorkomen.

Doordat het systeem licht van gewicht is en snel te installeren is, biedt het een uitkomst voor veel bestaande situaties. Het is namelijk vaak niet meer mogelijk om een zware zwevende betonvloer toe te passen. Enerzijds i.v.m. beperking van het toe te voegen gewicht, anderzijds doordat een fitnessclub hier niet voor een langere periode voor gesloten kan worden i.v.m. lopende abonnementen.

Delta-L kan het ontwerp, de levering en de plaatsing van dit vloersysteem verzorgen.

Categorie Zwevende vloer systemen
Oplossing Stravigym HP
Fitnessketen Double Shift
Oppervlakte 59 m2