Kindcentrum De Plantage Meteren

Na een jaar bouwen is het Kindcentrum De Plantage in Meteren af. Het pand biedt onderdak aan een basisschool, peuter- en buitenschoolse opvang. Ook is er een nieuwe gymzaal.Om hinder van het geluid van de gymzaal in de onderliggende en naastgelegen ruimten tot een minimum te beperken is een zware zwevende vloer constructie opgenomen in het ontwerp. Gelijktijdig gebruik van de leslokalen en de gymzaal is hierdoor mogelijk gemaakt. In opdracht van P. van Leeuwen heeft Delta-L ook bijgedragen aan dit project. Voor dit project is de Stravifloor Channel toegepast.

Stravifloor Channel is een verende zwevende vloer op basis van vloerregels met elastomeer CDM steunen (vervaardigd uit hoogwaardig natuurrubber). Het zwevend vloer systeem bestaat uit vloerregels van metal stud waarin elastomeer CDM steunen geklemd zitten. Op deze vloerregels dient nog beplating aangebracht te worden, bijvoorbeeld een OSB bekistingsplaat. Daarover kan beton gestort worden, maar het systeem is ook toepasbaar met een ‘droge’ opbouw. 

De Stravifloor Channel is beschikbaar in verschillende hoogtes en stijfheden. Maatwerk is ook mogelijk, afhankelijk van de belastingopgave en akoestische eis. Voor dit project is de Stravifloor Channel 47-H50 gekozen.

De vloerpotten zijn ontkoppeld met behulp van een stalen bus (welke in de zwevende vloer is gehangen en vrij wordt gehouden van de basisvloer), zodat er geen trillingen via deze weg doorgeleid kunnen worden. In de stalen bussen zijn later de vloerpotten aangestort.

Ook op zoek naar zo’n mooie oplossing? Delta-L kan het ontwerp, de levering en de plaatsing verzorgen.

Categorie Zwevende vloer systemen
Oplossing Stravifloor Channel
Opdrachtgever P van Leeuwen
Oppervlakte 313 m2