Paviljoen Eikenburg – Eindhoven

Project Paviljoen Eikenburg te Eindhoven is een uniek project. In 3 weken tijd is het casco van 28 woningen en 3 ateliers opgetrokken in CLT. CLT wordt steeds meer toegepast en is zeer sterk en een brandveilig plaatmateriaal. Zo worden er massief houten elementen van 19 m lang, 3 m breed en 22 cm dik op hun plek gehesen, uitgewerkt en geleverd door EkoFlin.Op basis van nauw overleg met het bouwteam heeft Delta-L een mooie bijdrage morgen leveren aan dit project. De gevelelementen zijn akoestisch ontkoppeld aan de hand van een polyurethaan schuim strook (type Straviwood WallBreak-S) om de flankerende overdracht aan te pakken via de gevel aan. Door middel van een akoestisch ontkoppelde schroefverbinding type Stravibase Fix zijn de gevelelementen gekoppeld aan de vloeren en daarnaast is de hiervoor ontwikkelde akoestisch ontkoppelde L-profiel type Straviwood WallBracket toegepast voor het opvangen van evt. horizontale belastingen.

In de afbouw is daarnaast het Stravilink WallFix  systeem ingezet om de voorzetwanden goed akoestisch te ontkoppelen van de constructie.

Aangezien de kwaliteit van de oplossing ook afhankelijk is van de uitvoering heeft Delta-L naast het ontwerp en levering van deze systemen ook op locatie een montage instructie gegeven en inspecties van de plaatsing van de systemen uitgevoerd. De kwaliteit is hiermee gewaarborgd.

Categorie Houtbouw en CLT, akoestische opleggingen, wand ontkoppel systemen
Oplossing Straviwood WallBreak-S, Straviwood WallBracket, Stravibase Fix, Stravilink WallFix
Architect FAAM Architects
Akoestische adviseur Level Acoustics & Vibration
Aannemer Ekoflin, BMV
Afbouw Schelp Bouw & Interieur