SportCity Cornelis Schuyt – Amsterdam

Wij zijn als bouwpartner betrokken bij het project voor de geluidsisolatie. Op elke verdieping van de club is een speciale geluidsisolerende vloer toegepast om overlast zoveel mogelijk te voorkomen, type CDM-GYM.Sporten in een monumentaal pand in Amsterdam? Dat kan bij SportCity aan de Cornelis Schuytstraat. Een mooi monumentaal pand, die volledig is omgebouwd tot een sportschool.

Het gaat vooral om de geluiden van vallende gewichten op de vloer en in de fitnessapparaten, die flink kunnen doordreunen in het gebouw en bij de buren. Deze contactgeluiden kunnen als hinderlijk ervaren worden als deze niet goed worden aangepakt. Om precies vast te stellen wat er in dit gebouw aan geluidsisolatie gehaald wordt, hebben we vooraf een testopstelling van de vloer opgebouwd en zijn geluidsmetingen uitgevoerd door Cauberg-Huygen. Op basis hiervan is aangetoond dat met de CDM-GYM aan de gestelde eisen wordt voldaan. Ook de controle metingen achteraf tonen dit aan. Er is zelfs een aantal dB meer gehaald dan op basis van regelgeving vereist is.

Inmiddels is deze prachtige sportschool geopend en is de klant erg tevreden met het resultaat.

Pieter Kruik (SportCity) vertelde onlangs aan bodyLIFE: “We wilden vijf decibel gunstiger uitkomen dan het Activiteitenbesluit vaststelde en dat is ons gelukt. Mede dankzij het – overigens demontabele – systeem CDM-GYM-XP slaagden we in die missie. Prettig voor de leden, prettig voor SportCity en niet in de laatste plaats prettig voor de buren.”

Voor het volledige bericht klik hier

Categorie Zwevende vloer systemen
Oplossing CDM-GYM-XP
Aannemer / Bouwmanagement CNSTRCT / Building Retail
Fitnessketen SportCity
Oppervlakte 632 m2