TrainMore Rotterdam Blaak

De fraaie gym TrainMore aan de Botersloot 549 in Rotterdam Blaak heeft een ruime free weight zone waar met diverse gewichten getraind wordt. Om deze ruimte volledig te benutten zonder dat het laten vallen van gewichten overlast veroorzaakt bij de bovenburen is een Stravigym (CDM-GYM) zwevende vloer geïnstalleerd van het type Stravigym XP (CDM-GYM-XP) met GympactLayer-45.Het gaat om de trillingen en contactgeluiden van vallende gewichten op de vloer en in de fitnessapparaten, die flink kunnen doordreunen in het gebouw en bij de bovenburen. Om precies vast te stellen wat er in dit gebouw aan trillingsisolatie gehaald wordt, hebben we vooraf een testopstelling van de vloer opgebouwd en zijn trillingsmetingen uitgevoerd door Greten Raadgevende Ingenieurs. Op basis hiervan is aangetoond dat met de Stravigym XP (CDM-GYM-XP) aan de gestelde eisen wordt voldaan.

Door de speciale opbouw met natuurrubber veren, beplating, dempingslagen en impactisolatie is geen zware zwevende betonvloer nodig om ook laagfrequent voldoende te isoleren. Het doordreunen van vallende gewichten of andere laagfrequente aanstoting wordt met deze vloer voorkomen.

Doordat het systeem licht van gewicht is en snel te installeren is, biedt het een uitkomst voor veel bestaande situaties. Het is namelijk vaak niet meer mogelijk om een zware zwevende betonvloer toe te passen. Enerzijds i.v.m. beperking van het toe te voegen gewicht, anderzijds doordat een fitnessclub hier niet voor een langere periode voor gesloten kan worden i.v.m. lopende abonnementen.

Delta-L kan het ontwerp, de levering en de plaatsing van dit vloersysteem verzorgen.

Categorie Zwevende vloer systemen
Oplossing Stravigym XP (CDM-GYM-XP)
Aannemer / Bouwmanagement Lex management & maintenance / TrainMore
Fitnessketen TrainMore
Oppervlakte 122 m2