Materialen

Door expertise, jarenlange ervaring in de sector en uitgebreide testcampagnes heeft CDM een breed assortiment aan akoestische materialen ontwikkeld, welke zijn onderverdeeld in een 6-tal materiaalgroepen.

OVERZICHT MATERIAALGROEPEN CDM
Toepassingsvorm Akoestische prestatie
Uitstekend Hoog Middelhoog
Blokken
of
stroken
CDM-HR CDM-CR CDM-RC
CDM-HR
natuurrubber
CDM-CR
kurkrubber
CDM-RC
gerecycled kurkrubber
Stroken
of
matten
CDM-PF CDM-RR CDM-MF
CDM-PF
polyurethaanschuim
CDM-RR
rubbergranulaat
CDM-MF
EPDM schuim

Bovenstaande tabel geeft per materiaalgroep aan in welke vorm het materiaal het beste toegepast kan worden en in welke categorie de materiaalgroep valt ten aanzien van de akoestische prestatie (e.e.a. is gebaseerd op de materiaaleigenschappen, zoals o.a. de afveerfrequentie, de invering en de vormfactor).

De CDM-HR materiaalgroep bestaat uit een serie van hoogwaardige natuurrubbers: CDM-79CDM-80CDM-81CDM-82 en CDM-83.

De CDM-PF materiaalgroep bestaat uit een serie van polyurethaanschuimen: CDM-901, CDM-902, CDM-903, CDM-904, CDM-905, CDM-906, CDM-907, CDM-908, CDM-909, CDM-910, CDM-911, CDM-912, CDM-913.

De CDM-CR materiaalgroep bestaat uit een serie van kurkrubbers: CDM-01, CDM-33, CDM-63 en CDM-71.

De CDM-RR materiaalgroep bestaat uit een serie van granulaatrubbers: CDM-43, CDM-45, CDM-46.

De CDM-RC materiaalgroep bestaat uit een serie van gerecyclede kurkrubbers: CDM-15, CDM-17.

De CDM-MF materiaalgroep bestaat uit een serie van EPDM schuimen: CDM-02, CDM-05.

De akoestische materialen zijn in diverse afmetingen en diktes leverbaar en worden op een slimme manier verwerkt in de akoestische systemen. Door de diversiteit in o.a. de dichtheid en de stijfheid van de verschillende materialen kunnen onze specialisten voor elke belastingsituatie en akoestische eis een oplossing uitwerken die voldoet aan de gestelde eisen.

Bij de materiaalselectie dient vaak rekening gehouden te worden met een groot aantal materiaaleigenschappen, waaronder: de afveerfrequentie, de invering, de r-factor (verhouding dynamische en statische stijfheid), de vormfactor, de inwendige demping, de kruipsnelheid, de waterabsorptie, eventuele vermoeiing, de chemische weerstand, de horizontale stijfheid en uitbulking. Bovendien is de materiaalselectie slechts een onderdeel van de totale oplossing.

Voor aanvullende informatie adviseren we daarom navraag te doen bij één van onze specialisten.