Materialen

CDM Stravitec heeft een breed assortiment aan akoestische materialen ontwikkeld, op basis van expertise, jarenlange ervaring in de sector en uitgebreide testcampagnes. De materialen zijn onderverdeeld in een 6-tal materiaalgroepen met verschillende eigenschappen (o.a. de afveerfrequentie, de invering en de vormfactor).

De akoestische materialen zijn in diverse afmetingen en diktes leverbaar en worden op een slimme manier verwerkt in de akoestische systemen. Door de diversiteit in onder meer dichtheid en stijfheid van de verschillende materialen kunnen onze specialisten voor elke belastingsituatie en akoestische eis een oplossing uitwerken die voldoet aan de gestelde eisen.

Bij de materiaalkeuze moet rekening worden gehouden met een groot aantal materiaaleigenschappen, waaronder: afveerfrequentie, invering, r-factor (verhouding dynamische en statische stijfheid), vormfactor, inwendige demping, kruipsnelheid, waterabsorptie, eventuele vermoeiing, chemische weerstand, horizontale stijfheid en uitbulking. Bovendien is de materiaalselectie slechts een onderdeel van de totale oplossing. Neem bij vragen over onze materialen en maatwerkoplossingen contact met ons op.

De CDM-HR materiaalgroep bestaat uit een serie van hoogwaardige natuurrubbers: 
CDM-79CDM-80CDM-81CDM-82 en CDM-83.

De CDM-PF materiaalgroep bestaat uit een serie van polyurethaanschuimen: 
CDM-901, CDM-902, CDM-903, CDM-904, CDM-905, CDM-906, CDM-907, CDM-908, CDM-909, CDM-910, CDM-911, CDM-912, CDM-913.

De CDM-CR materiaalgroep bestaat uit een serie van verschillende kurkrubbers: 
CDM-01, CDM-63 en CDM-71.

De CDM-RR materiaalgroep bestaat uit een serie van granulaatrubbers:
CDM-41, CDM-43, CDM-45, CDM-46.

De CDM-RC materiaalgroep bestaat uit een serie van gerecyclede kurkrubbers: 
CDM-15, CDM-17.

De CDM-MF materiaalgroep bestaat uit een serie van EPDM schuimen: 
CDM-02, CDM-05.