Materialen

CDM Stravitec een breed assortiment aan akoestische materialen ontwikkeld, op basis van expertise, jarenlange ervaring in de sector en uitgebreide testcampagnes.

De materialen zijn onderverdeeld in een 6-tal materiaalgroepen met verschillende eigenschappen (o.a. de afveerfrequentie, de invering en de vormfactor). Onderstaande tabel geeft een overzicht van de materiaalgroepen gerangschikt naar hun akoestische prestaties en vorm van toepassing.

OVERZICHT MATERIAALGROEPEN CDM Stravitec
Toepassingsvorm Akoestische prestatie
Uitstekend Hoog Middelhoog
Blokken
of
stroken
CDM-HR CDM-CR CDM-RC
CDM-HR
natuurrubber
CDM-CR
kurkrubber
CDM-RC
gerecycled kurkrubber
Stroken
of
matten
CDM-PF CDM-RR CDM-MF
CDM-PF
polyurethaanschuim
CDM-RR
rubbergranulaat
CDM-MF
EPDM schuim

De CDM-HR materiaalgroep bestaat uit een serie van hoogwaardige natuurrubbers: CDM-79CDM-80CDM-81CDM-82 en CDM-83.

De CDM-PF materiaalgroep bestaat uit een serie van polyurethaanschuimen: CDM-901, CDM-902, CDM-903, CDM-904, CDM-905, CDM-906, CDM-907, CDM-908, CDM-909, CDM-910, CDM-911, CDM-912, CDM-913.

De CDM-CR materiaalgroep bestaat uit een serie van kurkrubbers: CDM-01, CDM-33, CDM-63 en CDM-71.

De CDM-RR materiaalgroep bestaat uit een serie van granulaatrubbers: CDM-41, CDM-43, CDM-45, CDM-46.

De CDM-RC materiaalgroep bestaat uit een serie van gerecyclede kurkrubbers: CDM-15, CDM-17.

De CDM-MF materiaalgroep bestaat uit een serie van EPDM schuimen: CDM-02, CDM-05.

De akoestische materialen zijn in diverse afmetingen en diktes leverbaar en worden op een slimme manier verwerkt in de akoestische systemen. Door de diversiteit in onder meer dichtheid en stijfheid van de verschillende materialen kunnen onze specialisten voor elke belastingsituatie en akoestische eis een oplossing uitwerken die voldoet aan de gestelde eisen.

Bij de materiaalkeuze moet rekening worden gehouden met een groot aantal materiaaleigenschappen, waaronder: afveerfrequentie, invering, r-factor (verhouding dynamische en statische stijfheid), vormfactor, inwendige demping, kruipsnelheid, waterabsorptie, eventuele vermoeiing, chemische weerstand, horizontale stijfheid en uitbulking. Bovendien is de materiaalselectie slechts een onderdeel van de totale oplossing. Neem voor vragen over onze materialen en maatwerkoplossingen graag contact met ons op.