Fitness en sportscholen

Fitness en omwonenden

Fitness- en sportzalen zijn tegenwoordig overal beschikbaar – vaak gelegen naast of zelfs in dezelfde gebouwen waarin we werken en wonen. Zonder adequate maatregelen kunnen het lawaai en de trillingen die voortkomen uit fitnessactiviteiten, zoals het diepe, dreunende geluid van gewichtheffen, de doordringende bas van aerobicsmuziek en de slagklanken van cardio- en krachttoestellen, aanzienlijke geluidsoverlast veroorzaken die het welzijn en de gezondheid negatief kunnen beïnvloeden.

Stravigym, het merk van CDM Stravitec, is specifiek ontworpen voor fitness- en sporttoepassingen. De droge en lichtgewicht zwevende vloeroplossingen zijn ontworpen om de impactenergie die ontstaat bij fitness- en sportactiviteiten op een effectieve manier te isoleren. De Stravigym vloeren vormen de ideale oplossing voor bestaande gebouwen waar de extra belasting en hoogte van een betonnen zwevende vloer onhaalbaar zijn. Meest complete opbouw is de Stravigym XP.

YouTube player

Ontwerpgids en zones

Het ontwerpen van een akoestisch geïsoleerde fitnessruimte is complex en vereist gespecialiseerde kennis. Het team van Delta-L en CDM Stravitec is er om u bij elke stap van het proces te ondersteunen, van ontwerp tot levering en plaatsing, zodat u een fitnessruimte kunt creëren die voldoet aan de hoogste normen van comfort en geluidsbeheersing en u ongestoord kunt ondernemen zonder klagende buren.

Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende zones, zoals de vrije gewichten zone waar het laten vallen van gewichten schokken en harde geluiden kan veroorzaken en de cardio zone, waar hardlopers en fietsers hoge niveaus van continue geluid en trillingen kunnen genereren. Zelfs de stretch- en yoga-zones, die op het eerste gezicht rustig lijken, kunnen geluid en trillingen genereren door het verplaatsen van matten en apparatuur.

Er is een ontwerpgids opgesteld die aangeeft wat de aanbevolen vloeroplossing is voor elke zone. Indien gewenst kunnen we ook een testopstelling van 2 x 2 m op locatie verzorgen zodat het effect van te voren kan worden aangetoond en er eventueel door een akoestische adviseur een geluidsmeting uitgevoerd kan worden.

Stravigym brochure met ontwerpgidsStravigym brochure met ontwerpgids

T