Black Sun Empire – Utrecht

Black Sun Empire – muziekstudio met hoge geluidsisolatie

Toepassing
Geluidsstudio
Akoestisch Adviseur
EV-acoustics
Oplossing
Stravifloor Channel, Stravilink WallStrip

Oppervlakte
80 m2

De muziekgroep Black Sun Empire, bestaande uit drie leden, heeft recentelijk een nieuwe muziekstudio gebouwd in Utrecht. Om ervoor te zorgen dat deze ruimtes optimaal functioneren en akoestisch ontkoppeld zijn, hebben ze de hulp ingeschakeld van EV-acoustics en Delta-L.

Uitdaging

Het doel was om een hoge geluidsisolatie te bereiken zodat de bandleden in hun individuele studio’s kunnen werken zonder elkaar te storen. Bovendien was het nodig om ervoor te zorgen dat er boven deze studio’s vergaderingen konden plaatsvinden zonder interferentie van het geluid beneden.

Oplossing

Delta-L heeft doos-in-doos constructies gerealiseerd om een hoge geluidsisolatie te waarborgen. De wanden van de studio’s zijn geplaatst op een polyurethaan schuimstrook (Stravilink WallStrip) en de plafonds rusten op de ontkoppelde wanden.

Daarnaast hebben we tussen de wanden een zwevende vloerconstructie gebouwd met het Stravifloor Channel systeem. Dit systeem maakt gebruik van verende vloerregels met natuurrubber steunen, wat resulteert in een hoge geluidsisolatie. Op deze vloerregels is een bekistingsplaat voorzien, gevolgd door een ter plekke gestorte betonvloer met een vloerafwerking.

Dankzij deze maatregelen hebben de studio’s beneden een optimale geluidsisolatie, waardoor de bandleden gelijktijdig kunnen repeteren en vergaderen zonder elkaar te storen.

Of u nu een vergelijkbare oplossing nodig heeft voor uw muziekstudio of een andere ruimte, Delta-L heeft de expertise om u te helpen bij het ontwerp, de levering en de installatie.

Praktijkfoto’s