Oplossing

Stravigym HP

Lichtgewicht zwevende vloer voor fitness en sportscholen

Stravigym HP* is een eenvoudig te installeren en lichtgewicht zwevende vloer, speciaal ontwikkeld voor fitnessclubs, danszalen en ruimtes waar muziek gemaakt wordt. De Stavigym HP wordt toegepast in situaties waar een hoge contactgeluidsisolatie benodigd is, maar waar niet met hele zware gewichten wordt gewerkt, zoals in zones als free weight light, functional, strength, cardio en groepslesruimtes. Indien er wel met hele zware gewichten wordt gewerkt of wanneer de situatie bijzonder kritisch is, wordt eerder de Stravigym XP ingezet.

Het systeem is opgebouwd uit verende vloerregels met hoogwaardig natuurrubber veren, een dBooster®, 2 lagen beplating, 1 dempingslaag en een impactisolatie mat. Tussen de vloerregels wordt nog minerale wol aangebracht. Het vloersysteem wordt door ons compleet geleverd en geïnstalleerd.

Het doordreunen van vallende gewichten of andere laagfrequente aanstoting wordt met deze vloer voorkomen. Door de speciale opbouw is geen zware zwevende betonvloer meer nodig om ook laagfrequente trillingen voldoende te isoleren. De vloer is al op diverse locaties in Europa met succes toegepast. De effectiviteit van dit systeem is aangetoond met geluidsmetingen in praktijksituaties. De meetresultaten van dit onderzoek zijn op aanvraag verkrijgbaar.

* voorheen gekend als CDM-GYM-HP

Download Stravigym HPDownload Stravigym HP Download brochure StravigymDownload brochure Stravigym

Eigenschappen

  • eenvoudig te installeren lichtgewicht zwevende vloer
  • hoogwaardig natuurrubber steunen met lage afveerfrequentie
  • gepatenteerde dBooster® technologie
  • dempingslagen
  • minerale wol en randisolatie 
  • hoge impactisolatie

Toepassing

  • fitnessclub
  • gymzaal/danszaal
  • muziekzaal
  • situaties waar geen zwevende betonvloer kan worden toegepast maar toch laagfrequente isolatie benodigd is

Ontwerpgids en zones

Het ontwerpen van een akoestisch geïsoleerde fitnessruimte is complex en vereist gespecialiseerde kennis. Het team van Delta-L en CDM Stravitec is er om u bij elke stap van het proces te ondersteunen, van ontwerp tot levering en plaatsing, zodat u een fitnessruimte kunt creëren die voldoet aan de hoogste normen van comfort en geluidsbeheersing en u ongestoord kunt ondernemen zonder klagende buren.

Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende zones, zoals de vrije gewichten zone waar het laten vallen van gewichten schokken en harde geluiden kan veroorzaken en de cardio zone, waar hardlopers en fietsers hoge niveaus van continue geluid en trillingen kunnen genereren. Zelfs de stretch- en yoga-zones, die op het eerste gezicht rustig lijken, kunnen geluid en trillingen genereren door het verplaatsen van matten en apparatuur.

Er is een ontwerpgids opgesteld (zie download hierboven – brochure Stravigym) die aangeeft wat de aanbevolen vloeroplossing is voor elke zone. Indien gewenst kunnen we ook een testopstelling van 2 x 2 m op locatie verzorgen zodat het effect van te voren kan worden aangetoond en er eventueel door een akoestische adviseur een geluidsmeting uitgevoerd kan worden.

YouTube player

Voor het project SportCity Cornelis Schuyt te Amsterdam – waar de Stravigym XP vloer is toegepast – is een video gemaakt.

Praktijkfoto’s