Double Shift Amsterdam

Double Shift Amsterdam – meer dan een gym

Toepassing
Fitness en sportscholen
Oppervlakte
59 m2
Oplossing
Stravigym HP
Fitnessketen
Double Shift

Double Shift is meer dan een sportschool. Gelegen aan de Lauriergracht in Amsterdam, in een gerenoveerd pakhuis, is het een plek om te sporten, vrienden te ontmoeten en te ontspannen in de sauna of de comfortabele lounge. Double Shift biedt leden ook een scala aan evenementen, waaronder exposities, lezingen, diners, cocktailavonden en bier- en wijnproeverijen.

Uitdaging

Een van de uitdagingen in de ‘free weight zone’ was het voorkomen van geluidsoverlast voor de buren als gevolg van het vallen van gewichten. Dit soort activiteiten kunnen aanzienlijke trillingen en contactgeluiden veroorzaken, die zich door het gebouw kunnen verplaatsen en tot overlast kunnen leiden bij de buren.

Oplossing

Om dit probleem aan te pakken werd een Stravigym vloersysteem van het type Stravigym HP met GympactLayer-45 geïnstalleerd. Dit systeem heeft een speciale constructie die bestaat uit natuurlijke rubberveren, beplating, dempingslagen en impactisolatie, waardoor het mogelijk is om voldoende isolatie te bieden, ook bij lage frequenties.

Het lichte gewicht en de snelle installatietijd van het systeem maken het een ideale oplossing voor bestaande situaties, waar het vaak niet meer mogelijk is om een zware zwevende betonvloer te installeren. Dit kan te wijten zijn aan beperkingen in het toe te voegen gewicht of aan de onwenselijkheid om een fitnessclub voor een langere periode te sluiten vanwege lopende abonnementen.

Delta-L was verantwoordelijk voor het ontwerp, de levering en de installatie van dit vloersysteem, waardoor de ‘free weight zone’ optimaal kan worden gebruikt zonder overlast voor de buren te veroorzaken.

Praktijkfoto’s