Oplossing

Stravigym SP

Lichtgewicht zwevende vloer voor fitness en sportscholen

Stravigym SP* is een eenvoudig te installeren en lichtgewichte zwevende vloer, speciaal ontwikkeld voor fitnessclubs, danszalen en ruimtes waar muziek gemaakt wordt. De Stravigym SP wordt toegepast in zones waar lichte activiteiten zijn, zoals een strech zone.

Het systeem is opgebouwd uit een doorlopende golvende rubber mat, 2 lagen beplating, 1 dempingslaag met daarop evt. toe te voegen impactisolatie mat. Het vloersysteem wordt door ons compleet geleverd en geïnstalleerd.

Het doordreunen van vallende gewichten of andere laagfrequente aanstoting wordt met deze vloer voorkomen. Door de speciale opbouw is geen zware zwevende betonvloer meer nodig om ook laagfrequente trillingen voldoende te isoleren. De vloer is al op diverse locaties in Europa met succes toegepast. De effectiviteit van dit systeem is aangetoond met geluidsmetingen in praktijksituaties. De meetresultaten van dit onderzoek zijn op aanvraag verkrijgbaar.

* voorheen gekend als CDM-GYM-SP

Download Stravigym SPDownload Stravigym SP Download brochure StravigymDownload brochure Stravigym

Eigenschappen

  • eenvoudig te installeren lichtgewicht zwevende vloer
  • hoogwaardig natuurrubber steunen met lage afveerfrequentie
  • dempingslagen
  • minerale wol en randisolatie 
  • hoge impactisolatie

Toepassing

  • fitnessclub
  • gymzaal/danszaal
  • muziekzaal
  • situaties waar geen zwevende betonvloer kan worden toegepast maar toch laagfrequente isolatie benodigd is

Ontwerpgids en zones

Het ontwerpen van een akoestisch geïsoleerde fitnessruimte is complex en vereist gespecialiseerde kennis. Het team van Delta-L en CDM Stravitec is er om u bij elke stap van het proces te ondersteunen, van ontwerp tot levering en plaatsing, zodat u een fitnessruimte kunt creëren die voldoet aan de hoogste normen van comfort en geluidsbeheersing en u ongestoord kunt ondernemen zonder klagende buren.

Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende zones, zoals de vrije gewichten zone waar het laten vallen van gewichten schokken en harde geluiden kan veroorzaken en de cardio zone, waar hardlopers en fietsers hoge niveaus van continue geluid en trillingen kunnen genereren. Zelfs de stretch- en yoga-zones, die op het eerste gezicht rustig lijken, kunnen geluid en trillingen genereren door het verplaatsen van matten en apparatuur.

Er is een ontwerpgids opgesteld (zie download hierboven – brochure Stravigym) die aangeeft wat de aanbevolen vloeroplossing is voor elke zone. Indien gewenst kunnen we ook een testopstelling van 2 x 2 m op locatie verzorgen zodat het effect van te voren kan worden aangetoond en er eventueel door een akoestische adviseur een geluidsmeting uitgevoerd kan worden.

YouTube player

Voor het project SportCity Cornelis Schuyt te Amsterdam – waar een Stravigym XP vloer is toegepast – is een video gemaakt.

Praktijkfoto’s