Jumbo Delft

Jumbo Delft – magazijn op de 1ste verdieping

Toepassing
Magazijn
Oppervlakte
690 m2
Oplossing
Stravifloor Mat
Akoestisch adviseur
Peutz
Opdrachtgever
Van Wijnen

De Jumbo supermarkt aan het Bastiaansplein in Delft heeft recentelijk een uitbreiding ondergaan. Er is een nieuw magazijn op de eerste verdieping boven de bestaande supermarkt gerealiseerd.

Uitdaging

In de bovenliggende woningen moest geluidsoverlast door contactgeluiden, zoals rolgeluiden van winkelkarren in het magazijn, tot een minimum beperkt worden. Hiervoor was een oplossing nodig die niet alleen een hoge geluidsisolatie bood, maar ook eenvoudig geïnstalleerd kon worden.

Oplossing

Delta-L heeft in dit project de Stravifloor Mat type W15a geleverd. Dit type rubbergranulaatmat is uitgerust met een vlakke bovenzijde en een golvende onderzijde voor een verhoogde akoestische prestatie. Hierop is vervolgens een zandcement dekvloer aangebracht, afgewerkt met een vloerbedekking.

Om contactgeluiden aan de randen te vermijden, is een rubbergranulaatstrook van 10 mm dik en 100 mm hoog tegen de wand verlijmd. Deze oplossing was niet alleen effectief in het minimaliseren van geluidsoverlast, maar was ook gemakkelijk en snel te installeren.

Praktijkfoto’s