Annie MG Schmidtschool Amsterdam

Annie MG Schmidtschool Amsterdam – een echte buurtschool

Toepassing
Gymzaal
Oppervlakte
210 m2
Oplossing
Stravifloor Deck

Opdrachtgever
Klies & Jozef Bouw

De Annie, vernoemd naar de bekende Nederlandse kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt, is een karakteristieke buurtschool in een drukke Amsterdamse wijk. Het gebouw straalt statigheid uit en ligt op een besloten binnenterrein. Een van de belangrijkste voorwaarden van Annie M.G. Schmidt bij het geven van haar naam aan de school was dat er veel aandacht besteed zou worden aan kunst en cultuur.

Uitdaging

In samenwerking met Klies & Jozef Bouw heeft Delta-L bijgedragen aan de vernieuwing en modernisering van deze school, terwijl de karakteristieke eigenschappen van het gebouw bewaard zijn gebleven. Een uitdaging daarbij was het waarborgen van de akoestiek in het gebouw, gezien de locatie in een drukke stedelijke omgeving.

Oplossing

Delta-L plaatste de Stravifloor Deck op de eerste verdieping. Stravifloor Deck is een zwevend vloersysteem dat hoge akoestische prestaties biedt. Het systeem bestaat uit vloerregels van metalen stud waarin elastomeer CDM steunen zijn geklemd, met daarbovenop een staalplaat met hoge buigstijfheid. Het systeem kan met een kleine betondikte worden toegepast, waardoor de inbouwhoogte beperkt blijft. Dit maakt het systeem zeer geschikt voor toepassingen in parkeergarages, supermarkten en warenhuizen, evenals renovatieprojecten waar de bestaande constructie beperkte belasting kan dragen.

Delta-L kan het volledige ontwerp, de levering en de montage verzorgen. Hierdoor is de school niet alleen modern en vernieuwd, maar ook akoestisch geoptimaliseerd om een beter leer- en werkklimaat voor studenten en personeel te garanderen.

Praktijkfoto’s