Kindcentrum De Plantage Meteren

De Plantage Meteren – kindcentrum met gymzaal

Toepassing
Gymzaal
Oppervlakte
313 m2
Oplossing
Stravifloor Channel

Opdrachtgever
P van Leeuwen

Kindcentrum De Plantage in Meteren is een innovatief gebouw waar kinderen tussen twee en twaalf jaar in een veilige omgeving samenkomen om te groeien, spelen, leren en zich te ontwikkelen. Dankzij weloverwogen ontwerpkeuzes voor de nieuwbouw, vindt dit alles plaats in een duurzaam gebouw dat een thuis biedt aan een Fluvium basisschool, kinderopvangfaciliteiten (SPGG/Kinderopvang Rivierenland) en een gymzaal.

Uitdaging

Een belangrijke uitdaging was het minimaliseren van geluidsoverlast van de gymzaal naar de onderliggende en aangrenzende ruimtes, om gelijktijdig gebruik van de klaslokalen en de gymzaal mogelijk te maken.

Oplossing

In het ontwerp is een zware zwevende vloerconstructie opgenomen om geluidsoverlast te beperken. Voor dit project heeft Delta-L in opdracht van P. van Leeuwen de Stravifloor Channel gebruikt.

Stravifloor Channel is een zwevende vloer op basis van vloerregels met elastomeer CDM steunen, gemaakt van hoogwaardig natuurrubber. Het systeem bestaat uit vloerregels van metalen studs met daarin geklemde elastomeer CDMsteunen. Op deze vloerregels wordt beplating aangebracht, bijvoorbeeld een OSB bekistingsplaat, waarop beton kan worden gestort, hoewel het systeem ook met een ‘droge’ constructie kan worden gebruikt.

De Stravifloor Channel is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en stijfheden, en maatwerk is mogelijk, afhankelijk van de belastingopgave en akoestische eis. Vloerpotten zijn ontkoppeld met behulp van een stalen bus, die in de zwevende vloer is opgehangen en vrij wordt gehouden van de basisvloer, om te voorkomen dat trillingen via deze weg worden doorgegeven. Later zijn de vloerpotten in de stalen bussen gestort.

Delta-L was verantwoordelijk voor het ontwerp, de levering en de installatie van deze oplossing, die een effectieve geluidsisolatie mogelijk maakt tussen de gymzaal en de andere delen van het kindcentrum.

Praktijkfoto’s