Brahmslaan Leiden

Brahmslaan Leiden – houten wooncomplex

Toepassing
Houtbouw en CLT
Constructeur
Kooij & Dekker / Adviesbureau Geuijen
Oplossing
Straviwood WallBreak-S, Stravibase Fix
Akoestisch adviseur
Nieman
Ontwikkelaar, aannemer
Sustay, Bouwmaatschappij Ufkes
Opdrachtgever / CLT leverancier
W.u.J. Derix

Aan de Brahmslaan in Leiden is een uniek en duurzaam houten wooncomplex met 25 appartementen verrezen op de locatie waar voorheen Gymsport Leiden gevestigd was. Dit innovatieve project kenmerkt zich door het gebruik van hout als primaire bouwmateriaal, een emissievrije bouwmethode en de focus op duurzaamheid. Het complex, dat voor negentig procent uit hout is opgetrokken, is voorzien van een bakstenen gevel die goed in de omgeving past en een zichtbare houten constructie in het plafond.

Uitdaging

Bij het bouwen van een houten wooncomplex komt de uitdaging om een effectieve geluidsisolatie te realiseren, zodat de bewoners kunnen genieten van een rustige en comfortabele woonervaring. Daarbij is het van groot belang om flankerende overdracht te voorkomen en contactgeluiden en trillingen te isoleren.

Oplossing

Delta-L heeft haar expertise ingezet om deze akoestische uitdagingen aan te pakken met behulp van CDM Stravitec’s isolatieoplossingen. Om te zorgen voor effectieve geluidsisolatie en het tegengaan van flankerende overdracht, zijn de CLT dakvloeren opgelegd op polyurethaanschuim stroken (Straviwood WallBreak-S). Hierdoor worden contactgeluiden en trillingen effectief geïsoleerd.

Daarnaast is de schroefverbinding van de dakplaat in de wand akoestisch ontkoppeld met behulp van het Stravibase Fix systeem van CDM Stravitec. Dit zorgt voor een vermindering van geluidsoverdracht tussen de appartementen en draagt bij aan een rustige en comfortabele woonervaring voor de bewoners.

Praktijkfoto’s