Kohnstammlocatie Monnickendam

Kohnstammlocatie Monnickendam

Toepassing
Houtbouw, CLT en modules
Architect
Finch Buildings
Oplossing
Straviwood ModuBreak, rubbergranulaat pads
Adviseurs
Nieman, Aveco De Bondt
Ontwikkelaar
BMB ontwikkeling
Aannemer
De Groot Vroomshoop

In Monnickendam aan de Pierebaan is een bijzonder duurzaam project tot stand gekomen. Hier zijn 62 energiezuinige koop- en huurappartementen gebouwd met eerlijke materialen. Dit is het grootste permanente industrieel geproduceerde houten appartementengebouw van Nederland.

Uitdaging

Het doel van dit project was om een duurzaam gebouw te realiseren met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van nul en zonder gasaansluiting. Bovendien moesten de appartementen grotendeels bestaan uit massief hout (CLT), een materiaal dat CO2 opslaat, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het gebouw. Het bouwsysteem bestaat uit prefab modules, gemaakt van hernieuwbaar materiaal, wat leidt tot een snelle, gasloze, circulaire en CO2-neutrale bouwmethode. Hierbij was echter ook de uitdaging om een hoge geluidsisolatie te realiseren. Het hout heeft namelijk een lager gewicht dan het traditionele beton.

Oplossing

Delta-L heeft bijgedragen aan dit innovatieve project door het implementeren van akoestische ontkoppelingen. De gestapelde woonmodules zijn geplaatst op polyurethaanschuim steunen, Straviwood ModuBreak, van CDM Stravitec. Deze aanpak heeft geholpen om een hoge contactgeluidsisolatie te bereiken.

Bovendien, om contactgeluiden van lopen op de galerijen te verminderen, is de houten galerijvloer ontkoppeld met behulp van rubbergranulaat pads onder de houten balken. Deze aanpassingen hebben bijgedragen aan de creatie van rustige en comfortabele woonomgevingen binnen deze duurzame appartementen.

Praktijkfoto’s