John Reed – Rotterdam

John Reed – internationale fitnessketen

Toepassing
Fitness en sportscholen
Oppervlakte
158 m2
Oplossing
Stravigym XP
Akoestisch adviseur
Ruis Ingenieursbureau
Fitnessketen
John Reed

Op de hoek van de Lijnbaan in Rotterdam staat de eerste Nederlandse vestiging van de internationale fitnessketen John Reed. Met clubs in steden zoals Berlijn, Los Angeles, Wenen, Istanbul en Praag heeft John Reed nu ook een voet aan de grond in Rotterdam. Het concept van de fitnessclub is een combinatie van training en entertainment, waaronder live muziek door een DJ.

Uitdaging

Deze 2.500 vierkante meter grote sportschool, verdeeld over vier verdiepingen, stelt hoge eisen aan geluidsisolatie om alle ruimtes gelijktijdig te kunnen gebruiken. De ‘Course Room’, waar groepslessen met muziek uit het dance spectrum worden gegeven, had een zwevende vloer nodig die ook bij lage frequenties voldoende geluidsisolatie biedt. Het gewicht dat aan de basisvloer kon worden toegevoegd was echter beperkt vanwege de draagkracht van de vloer.

Oplossing

Voor deze uitdaging werd gekozen voor het Stravigym XP vloersysteem. Dit systeem biedt hoge isolatie bij lage frequenties en is tegelijkertijd licht van gewicht, waardoor het aan de gestelde eisen voldoet zonder de draagkracht van de basisvloer te overschrijden.

Delta-L was verantwoordelijk voor het ontwerp, de levering en de installatie van dit vloersysteem. Met deze oplossing kunnen nu ruimtes van deze unieke fitnessclub gelijktijdig worden gebruikt zonder geluidsoverlast te veroorzaken, zodat bezoekers zowel van hun training als van de unieke atmosfeer van de club kunnen genieten.

Praktijkfoto’s