Saints & Stars Oud-West Amsterdam

Saints & Stars – boksruimte met diverse mogelijkheden

Toepassing
Fitness en sportscholen
Fitnessketen
Saints & Stars
Oplossing
Stravigym XP
Oppervlakte
122 m2
Aannemer
I.D. Bouw & Advies

Saints & Stars is een luxe sportschool gevestigd aan de 2e Constantijn Huygensstraat in Amsterdam. Een van de unieke kenmerken van deze sportschool is een speciale boksruimte waar verschillende trainingen plaatsvinden. In combinatie met muziek en het laten vallen van gewichten creëert dit een levendige maar potentieel lawaaierige omgeving.

Uitdaging

De uitdaging was om ervoor te zorgen dat de levendige atmosfeer in de boksruimte van de sportschool niet leidt tot geluidsoverlast voor de omliggende buren. Deze uitdaging moest worden aangepakt zonder grote structurele aanpassingen aan het gebouw of langdurige onderbrekingen van de sportschoolactiviteiten vanwege lopende abonnementen.

Oplossing

De oplossing werd gevonden in de installatie van een Stravigym zwevende vloer van het type Stravigym XP met 15 mm GympacLayer impact isolatie mat, afgedekt met een naadloze Pulastic vloerafwerking. Dit systeem, dat specifiek ontworpen is met natuurrubber veren, beplating, dempingslagen en impactisolatie, zorgt voor voldoende isolatie, zelfs op laagfrequente niveaus, zonder de noodzaak voor een zware zwevende betonvloer.

Door de lichte constructie en de snelle installatie van het systeem kon de impact op de dagelijkse activiteiten van de sportschool tot een minimum worden beperkt. Het Geluidburo heeft voor en na de installatie metingen uitgevoerd om te bevestigen dat het systeem voldeed aan alle gestelde eisen.

Delta-L was verantwoordelijk voor het ontwerp, de levering en de plaatsing van dit vloersysteem.

.

Praktijkfoto’s