Saints & Stars Oud-Zuid Amsterdam

Saints & Stars Oud-Zuid – sporten in een oude kerk

Toepassing
Fitness en sportscholen
Fitnessketen
Saints & Stars
Oplossing
Stravigym
Oppervlakte
325 m2
Aannemer
I.D. Bouw & Advies

Saints & Stars, een unieke sportschool gevestigd in een omgebouwde kerk aan de Gerrit van der Veenstraat in Amsterdam, biedt haar leden een unieke sportervaring. Het Stravigym vloersysteem is toegepast in twee ruimten op de 1e verdieping en één ruimte op de begane grond, een totaal van ongeveer 325 m2. Het systeem is afgewerkt met een naadloze vloerafwerking van Pulastic.

Uitdaging

Het doel was om een sportschool te realiseren die volledig kon worden benut zonder dat activiteiten zoals vallende gewichten en luide muziek overlast veroorzaakten voor de omringende buren. Het was ook belangrijk om een oplossing te vinden die een comfortabele gebruikerservaring voor de sporters biedt.

Oplossing

Het Stravigym zwevende vloersysteem bleek de ideale oplossing. Dankzij de speciale opbouw met natuurrubber veren, beplating, dempingslagen en impactisolatie is geen zware zwevende betonvloer nodig om voldoende te isoleren, zelfs bij lage frequenties. De vloer voorkomt het doordreunen van vallende gewichten en andere laagfrequente aanstotingen.

“De vloer is erg goed. Het dempt het geluid zoals verwacht. Verder merken we in de praktijk dat de muziek iets harder kan door het gebruik van jullie ondervloer, dit zonder overlast te produceren. Overal heel happy dus!”, aldus Tom Moos – eigenaar van Saints & Stars.

Peutz heeft voor en na het toepassen van deze oplossing metingen verricht en bevestigd dat nu met toepassing van het Stravigym XP vloersysteem wordt voldaan aan de gestelde eisen.

Praktijkfoto’s