TrainMore Rotterdam Blaak

TrainMore Rotterdam Blaak – ruimte volledig benutten

Toepassing
Fitness en sportscholen
Oppervlakte
122 m2
Oplossing
Stravigym XP
Aannemer / Bouwmanagement
Lex management & maintenance / TrainMore
Fitnessketen
TrainMore

TrainMore, een aantrekkelijke gym gelegen aan de Botersloot 549 in Rotterdam Blaak, is uitgerust met een ruime free weight zone waar diverse gewichten voor trainingen worden gebruikt. De wens van elke ondernemer is natuurlijk om deze ruimte optimaal te kunnen benutten zonder overlast te veroorzaken voor de bovenburen door het laten vallen van gewichten.

Uitdaging

Het probleem lag bij de trillingen en contactgeluiden die ontstaan door vallende gewichten op de vloer en in de fitnessapparaten. Deze geluiden kunnen flink doordringen in het gebouw en overlast veroorzaken bij de bovenburen. In dit geval was er ook sparke van trillingshinder. De uitdaging was om precies vast te stellen welke mate van trillingsisolatie in dit gebouw gehaald kon worden. Dit werd onderzocht door vooraf een testopstelling van de vloer op te bouwen en trillingsmetingen uit te voeren (Greten Raadgevende Ingenieurs).

Oplossing

Op basis van de metingen werd aangetoond dat met de Stravigym XP met GympactLayer-45 aan de gestelde eisen wordt voldaan. De speciale opbouw van deze zwevende vloer, met natuurrubber veren, beplating, dempingslagen en impactisolatie, maakte het mogelijk om voldoende laagfrequente isolatie te bieden zonder de noodzaak van een zware zwevende betonvloer. Deze constructie voorkomt het doordreunen van vallende gewichten of andere laagfrequente aanstoting.

Het lichte gewicht en de snelle installatietijd van het systeem maakt het een ideale oplossing voor veel bestaande situaties, waar het vaak niet meer mogelijk is om een zware zwevende betonvloer te installeren. Dit is enerzijds vanwege de beperkingen van het toe te voegen gewicht, en anderzijds omdat een fitnessclub niet voor langere tijd kan worden gesloten vanwege lopende abonnementen.

Praktijkfoto’s