Muziekwerf Kerk Rotterdam

Muziekwerf Kerk Rotterdam

Toepassing
Muziekstudio
Architect
Powerhouse Company
Oplossing
Stravifloor Deck
Oppervlakte
107 m2
Aannemer
Nico de Bont
Akoestische adviseur
Peutz

De naoorlogse Doopsgezinde kerk in Rotterdam (1951) wordt getransformeerd tot de Muziekwerf. De kerk wordt verbouwd tot Nederlands eerste permanente oefen- en concertlocatie, specifiek bedoeld voor kinderen en jongeren. De Muziekwerf wordt een hotspot in het centrum van Rotterdam voor het maken van muziek waar jonge musici kunnen repeteren en optreden. Oplevering van het getransformeerde gebouw is naar verwachting begin 2024.

Uitdaging

In samenwerking met Nico de Bont heeft Delta-L bijgedragen aan de vernieuwing en modernisering van deze Muziekwerf in Rotterdam, terwijl de karakteristieke eigenschappen van het gebouw bewaard zijn gebleven.

Oplossing

Delta-L plaatste de Stravifloor Deck op de eerste verdieping. De Stravifloor Deck is een zwevend vloersysteem dat hoge akoestische prestaties biedt. Het systeem bestaat uit vloerregels van metalen stud waarin natuurrubber steunen van CDM Stravitec zijn geklemd, met daarbovenop een staalplaat met hoge buigstijfheid. Het systeem kan met een kleine betondikte worden toegepast, waardoor de inbouwhoogte beperkt blijft. Dit maakt het systeem zeer geschikt voor toepassingen in parkeergarages, supermarkten en warenhuizen, evenals renovatieprojecten waar de bestaande constructie beperkte belasting kan dragen.

Delta-L kan het volledige ontwerp, de levering en de montage verzorgen. Hierdoor is de school niet alleen modern en vernieuwd, maar ook akoestisch geoptimaliseerd om een beter leer- en werkklimaat voor studenten en personeel te garanderen.

Praktijkfoto’s