Nautique Living – Amsterdam

Nautique Living Amsterdam – sportveld op het dak

Toepassing
Trillingsisolatie gebouw of deel van constructie
Constructeur
Van Rossum
Oplossing
Stravibase Fix

Akoestisch adviseur
LBP|SIGHT

Nautique Living is een modern studentencomplex met 403 splinternieuwe zelfstandige studentwoningen met eigen badkamer en keuken. In het complex zijn ook een aantal gezamenlijke ruimten opgenomen, zoals een lounge, wasserette en private dining room. Op het dak van het complex is een sportveld gerealiseerd.

Oplossing

Om hinder in de woningen te voorkomen – bij gebruik van het sportveld (springen, balsporten, etc.) – is een zwevende vloer constructie uitgewerkt op de dakvloer. Op de dakvloer zijn een aantal betonnen poeren voorzien waarop een staalconstructie is opgelegd, waarop vervolgens een staalplaatbetonvloer is gestort. Tussen de betonnen poeren en de staalconstructie zijn trillingsdempers voorzien met een voldoende lage afveerfrequentie van ca. 10 Hz.

Omdat de staalconstructie met een boutverbinding verankerd diende te worden is het Stravibase Fix systeem toegepast, welke is opgebouwd uit een aantal hoogwaardig natuurrubber elementen (type CDM-81 en CDM-83) en elastische ringen rondom de bout die ervoor zorgen dat er geen akoestische bruggen ontstaan via de bouten (Stravibase Fix). Op deze wijze is de verbinding volledig ontkoppeld en wordt een hoge contactgeluidsisolatie behaald.

Praktijkfoto’s