Anytime Fitness Venlo

Anytime Fitness Venlo – Lets make Healthy Happen

Toepassing
Fitness en sportscholen
Oppervlakte
55 m2
Oplossing
Stravigym XP
Aannemer
Waarmakers Projectmanagement
Fitnessketen
Anytime Fitness | Venlo
Akoestisch adviseur
Cauberg Huygen

Bij Anytime Fitness staat 24 uur per dag kunnen sporten en dat het hele jaar door zonder beperkingen centraal. In 2021 telt de franchiseformule bijna 5.000 clubs wereldwijd in 40 landen op alle 7 continenten. Elke dag wordt er ergens in de wereld een nieuwe Anytime Fitness locatie geopend en om de 3 minuten schrijft een nieuw lid zich in. De franchiseformule telt maar liefst vier miljoen leden wereldwijd.

Waar andere sportscholen steeds meer inzetten op digitalisering en het weghalen van personeel op de vloer zet Anytime Fitness in op meer persoonlijke aandacht. Meer begeleiding, meer sfeer, meer beleving.

Waarmakers Projectmanagement en Delta-L hebben de handen ineengeslagen voor dit project. Beide hebben dit als zeer prettig ervaren. “Op naar meer” aldus een tevreden Joop Strijbosch, coördinator binnen Waarmakers. Franchisenemer Roenee Hanssen is erg tevreden met het resultaat. “We hebben geen klachten meer”.

Uitdaging

Een van de uitdagingen in de ‘free weight zone’ was het voorkomen van geluidsoverlast voor de bovenburen als gevolg van het vallen van gewichten. Dit soort activiteiten kunnen aanzienlijke trillingen en contactgeluiden veroorzaken, die zich door het gebouw kunnen verplaatsen en tot overlast kunnen leiden bij de (boven)buren.

Oplossing

Om dit probleem aan te pakken werd een Stravigym vloersysteem van het type Stravigym XP met GympactLayer-45 geïnstalleerd. Dit systeem heeft een speciale constructie die bestaat uit natuurlijke rubberveren, beplating, dempingslagen en impactisolatie, waardoor het mogelijk is om voldoende isolatie te bieden, ook bij lage frequenties.

Het lichte gewicht en de snelle installatietijd van het systeem maken het een ideale oplossing voor bestaande situaties, waar het vaak niet meer mogelijk is om een zware zwevende betonvloer te installeren. Dit kan te wijten zijn aan beperkingen in het toe te voegen gewicht of aan de onwenselijkheid om een fitnessclub voor een langere periode te sluiten vanwege lopende abonnementen.

Delta-L was verantwoordelijk voor het ontwerp, de levering en de installatie van dit vloersysteem, waardoor de ‘free weight zone’ optimaal kan worden gebruikt zonder overlast voor de buren te veroorzaken.

Praktijkfoto’s