MFA Hart van Hapert

MFA Hart van Hapert – multifunctionele accommodatie

Toepassing
Multifunctionele accommodatie
Constructeur
CK2 adviesburo
Oplossing
Stravibase Fix, Stravifloor Mat, strook opleggingen, akoestische hulzen, Stravilink CC60 en Stravilink WallFix
Akoestisch adviseur
Physibuild
Hoofdaannemer
BMV
Architect
Tarra architectuur & stedenbouw, geWOON architecten

Het multifunctionele hart van Hapert, de MFA Hart van Hapert, is een unieke accommodatie waar diverse functies samen komen, zoals een gemeenschapshuis, basisschool, peuterspeelzaal, ouderensteunpunt, bibliotheek en een kerk. Deze samenvoeging van functies verhoogt het sociale aspect van het dorp, met een sterke focus op ontmoeting en verbinding.

Uitdaging

Naast de fysieke locatie, vertegenwoordigt de MFA een sociale hub voor ontmoeting en verbinding. Bestaande bouw wordt samengebracht met nieuwbouw, wat resulteert in een harmonieus samenspel van functies en symboliek. De transformatie van de bestaande kerk en oude pastorie in een multifunctionele ruimte, en de integratie van nieuwe voorzieningen zoals een sporthal en Integraal Kind Centrum (IKC), brengen unieke akoestische uitdagingen met zich mee.

Oplossing

Om aan deze uitdagingen te voldoen, zijn in samenwerking met het bouwteam verschillende akoestische ontkoppelingen uitgewerkt voor de podiumzaal met een afveerfrequentie van minder dan 10 Hz. De vloer en het dak van de podiumzaal zijn akoestisch opgelegd op stroken van polyurethaanschuim, en verbindingen met de staalconstructie zijn ontkoppeld met behulp van het Stravibase Fix systeem.

In de kerkzaal is de verbinding van de staalconstructie met de bestaande gevel ontkoppeld met een op maat gemaakte akoestische huls die om de doornen is aangebracht en vervolgens in de gevel is gestort. Bovendien is er een zwevende vloer gerealiseerd op een rubberen mat (Stravifloor Mat). Deze mat heeft naast een hoge geluidsisolatie het voordeel dat het een hogere belasting kan weerstaan dan traditionele dekvloeren op minerale wol.

Tijdens de afwerking zijn akoestische plafondhangers van het type Stravilink CC60 en akoestische voorzetwanden met het Stravilink WallFix systeem ingezet.

Praktijkfoto’s