Van Kralingen – Rotterdam

Van Kralingen Rotterdam – 169 appartementen

Toepassing
Trillingsisolatie gebouw
Constructeur
Van der Vorm Engineering, Bartels Ingenieursbureau
Oplossing
Stravibase SEB

Akoestisch adviseur
LBP|SIGHT

In de Lusthofstraat in Rotterdam wordt gebouwd aan het appartementencomplex Van Kralingen. De nieuwbouw zal uit 169 appartementen bestaan waarvan 60 koop- en 109 huurappartementen. De vier vleugels van Van Kralingen omsluiten een binnentuin van 3000 m2, welke alleen toegankelijk is voor bewoners.

Oplossing

Omdat het appartementencomplex boven een ondergrondse metro is gelegen heeft LBP|Sight onderzoek gedaan naar trillingen en laag frequent geluid ten gevolge van metroverkeer. Daarnaast heeft LBP|Sight een advies opgesteld m.b.t. de benodigde trillingsreducerende maatregelen. Om te voldoen aan de gestelde eisen is door LBP|Sight aangegeven dat de trillingsdempers, welke tussen de fundering en de appartementen moeten worden geplaatst, moeten voldoen aan een reductie van 9 dB bij 16 Hz.

Voor de reductie van 9 dB bij 16 Hz zijn akoestische opleggingen ofwel trillingsdempers ontworpen met een afveerfrequentie van 8 Hz. De trillingsdempers van het type Stravibase SEB zijn opgebouwd uit een 18mm vezelcementplaat en hoogwaardige natuurrubber CDM blokken.

Praktijkfoto’s