De Basis Nijmegen

De Basis Nijmegen; voorheen een oud schoolgebouw dat nu is ongebouwd tot een muzikale broedplaats, waar nationale en internationale artiesten elkaar kunnen ontmoeten en waar ze alles vinden wat een artiest nodig heeft.Zo zijn er verschillende studio’s, repetitielokalen, vergaderzalen, kantoren, een café en een gastenverblijf. Er komen niet alleen artiesten bij elkaar, maar ook andere muziekondernemers houden er een kantoor zodat er wederzijdse professionele ondersteuning en inspiratie kan plaatsvinden. Denk aan toursupport, marketing, PR, administratie, maar ook het opnemen en mixen van muziek.

3 Fases
Delta-L heeft in 3 fases bijgedragen aan dit project. In opdracht van Fokker VOF. hebben wij oa. zwevende vloeren op de 1ste verdieping en BG geplaatst. 
Fase 1: Stravifloor Channel
Fase 2: CDM-STRIP
Fase 3: Stravifloor Deck

1ste verdieping
Op de 1ste verdieping zijn een aantal ruimtes ingericht waar gerepeteerd kan worden. Om de ruimtes gelijktijdig te kunnen gebruiken zijn lichte doos-in-doos constructies gemaakt. De wanden en plafonds van de binnendoos zijn zelfdragend op de vloer van de binnendoos en maken geen contact met de constructie. De vloer is afgeveerd op natuurrubber steunen d.m.v. het Stravifloor Channel systeem met daarop houten balken en een vloer bestaande uit beplating.

Begane grond / Kelder
Om een hoge geluidsisolatie te realiseren zijn de wanden op een polyurethaan schuim strook geplaatst (CDM-STRIP). CDM-STRIP is een akoestische oplegging die in stroken wordt toegepast tussen bouwdelen om deze akoestisch te ontkoppelen. De afveerfrequentie van de toegepaste CDM-STRIP in dit project bedraagt ca. 11 Hz.

Tussen de wanden is door ons een zwevende vloer constructie opgebouwd met het Stravifloor DECK systeem. Stravifloor Deck is een zwevend vloersysteem met hoge akoestische prestaties. Het systeem bestaat uit vloerregels van metal stud waarin elastomeer CDM steunen geklemd zitten met daarboven een staalplaat met hoge buigstijfheid. Het systeem kan worden toegepast met een kleine betondikte. In dit project kon er maximaal 60 mm worden toegepast op de BG en 80 mm in de kelder, i.v.m. het maximaal toe te voegen gewicht en de beschikbare ruimte.

Categorie Zwevende vloer systemen
Oplossing Stravifloor Channel, CDM-Strip, Stravifloor Deck
Opdrachtgever Fokker VOF
Akoestisch adviseur Peutz