Overige toepassingen

Magzijnen, winkels en parkeergarages

In verscheidene omgevingen zoals magazijnen, winkels en parkeergarages worden dekvloeren op rubberen matten geplaatst om impact- en rolgeluiden te isoleren. Er is een breed scala aan beschikbare matten voor diverse toepassingen, zie hiervoor ook de productpagina Stravifloor Mat.

Liften

Ook liften kunnen overlast veroorzaken vanwege contactgeluiden die ontstaan door trillingen van de motor en de liftbewegingen. Om deze trillingen effectief te reduceren kunnen de liftleiders akoetisch ontkoppeld bevestigd worden aan de schachtwand door middel van het Stravimech ElevatorFix systeem.

Technische installaties

Technische installaties zoals luchtbehandelingssystemen, warmtepompen en andere machines geven trillingen door aan de constructie en kunnen trillingshinder of geluidsoverlast veroorzaken. De oplossing is om het systeem trillingsgeisoleerd voor te stellen door het systeem op rubber of stalen veren te plaatsen, bijvoorbeeld de Stravimech Bearing-P.

In kritische situaties wordt ook nog een massa toegevoegd tussen de constructie en de machine in de vorm van een betonplaat op één van de Stravifloor vloersystemen, bijvoorbeeld Stravifloor Deck. Het extra gewicht zorgt voor een hogere trillingsisolatie.

Download brochure StravimechDownload brochure Stravimech

Frozen bearing techniek

De Frozen bearing technique is een unieke methode voor het implementeren van voorgespannen rubberen opleggingen.

CDM Stravitec heeft deze gepatenteerde techniek ontwikkeld, waarbij rubberen opleggingen in het laboratorium worden voorgespannen en vervolgens tot -80°C worden ingevroren. In deze bevroren en voorgespannen toestand kunnen ze gemakkelijk getransporteerd worden in droogijs en probleemloos op de bouwlocatie geïnstalleerd worden.

Zodra ze op de bouwplaats worden geplaatst, komen de rubberen opleggingen weer op omgevingstemperatuur. Ze zetten dan uit en nemen de kracht op.De dynamische eigenschappen van het rubber blijven gedurende dit proces intact. Bij Delta-L kunnen we het volledige proces van meting, ontwerp, levering en installatie van de frozen bearings verzorgen.

YouTube player

T