Poppodium Grenswerk – Venlo

Aan de Peperstraat in het centrum van Venlo verschijnt een prachtig nieuw gebouw: Poppodium Grenswerk. Het nieuwe poppodium vervangt Perron 55.

Er is plek voor 550 bezoekers in de zaal, waarvan 400 op de vloer en 150 op het balkon. Het balkon dient als uitbreiding van de zaal, maar kan ook fungeren als aparte kleine zaal voor circa 150 personen. Hierdoor is de zaal van het poppodium aan te passen aan de omvang en de beoogde sfeer van een activiteit. In het popcafé kunnen 75 mensen zitten of 150 mensen staan. Er zijn 5 oefenruimten voor bands en artiesten op de begane grond.

Om een goede contactgeluidsisolatie en luchtgeluidsisolatie te bewerkstelligen is in overleg met de akoestische adviseur een zware doos-in-doos constructie uitgewerkt voor de grote zaal, met prefab wanden die afsteunen op de zwevende vloer.


In de grote zaal is een zwevende vloer geïnstalleerd van het type CDM-FLOAT, bestaande uit een vezelcement bekistingsplaat met daaronder verlijmd een aantal hoogwaardig natuurrubber CDM steunen – met een afveerfrequentie van ca. 7 Hz – en minerale wol, e.e.a. conform de akoestische eis van de akoestische adviseur. Om de akoestische prestatie van het systeem verder te verbeteren is de luchtspouw vergroot door overhoogte aan te brengen tussen de hoogwaardig natuurrubber CDM steunen en de vezelcement bekistingsplaat. Ter plaatse van de prefab wanden die op de zwevende vloer staan, zijn extra (stijvere) hoogwaardig natuurrubber CDM steunen opgenomen onder de zwevende vloer om dit gewicht op te vangen.

Daarnaast is de gangvloer naast de zaal akoestisch opgelegd op een granulaatrubber strook (CDM-STRIP) met een afveerfrequentie van 15 Hz en zijn de doken die door deze oplegging gaan, ingepakt met op maat gemaakte akoestische hulzen.

Categorie Akoestische opleggingen, zwevende vloer systemen
Oplossing CDM-FLOAT, CDM-STRIP, CDM-HULS
Akoestische adviseur Peutz
Constructeur ABT