Amare – OCC Den Haag

Midden in het centrum van Den Haag is bouwcombinatie Cadanz in de zomer van 2017 gestart met de realisatie van ‘Onderwijs- en Cultuur Complex’ (OCC) Amare. Amare komt aan het Spuiplein te staan en wordt het nieuwe onderkomen van de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.Amare krijgt vier zalen. De theaterzaal welke geschikt is voor 1500 personen, een concertzaal voor 2500 personen, een ensemblezaal voor 600 personen en een repetitiezaal voor 200 personen. Alle zalen hebben hun eigen sfeer en uiteraard voldoen ze aan de huidige, hoge akoestische eisen. Er zijn hiervoor doos-in-doos constructies gerealiseerd.

Delta-L heeft ook bijgedragen aan dit enorme project. Zo heeft Delta-L de akoestische plafondhangers geleverd voor alle verlaagde plafonds van de doos-in-doos constructies (> 17.000 stuks).

Voor een snelle montage i.c.m. metal stud en hoge akoestische prestatie is de akoestische plafondhanger Stravilink-CC60 (CDM-CC60) geselecteerd. De Stravilink-CC60 (CDM-CC60) is een plafondhanger voor de akoestische ontkoppeling van verlaagde plafonds. Het systeem bestaat uit een clip, een cirkelvormige elastomeer steun en een ronde verdeelplaat met een schroefdraad die aan een draadeind omhoog gedraaid kan worden. De clip kan eenvoudig in een metal stud C60/27 profiel worden geschoven. Hieraan kan dan de beplating worden vastgeschroefd. Het systeem dat hier is geplaatst is een Stravilink-CC60-350 (CDM-CC60-350) belastbaar ca. 20-45 kg per hanger.

De prestatie van het verlaagde plafond is vooraf aangetoond door metingen van de akoestische adviseur aan een mock-up 1:1 van twee boven elkaar gelegen ruimtes.

Categorie Verlaagde plafond systemen
Oplossing Stravilink CC60 (CDM-CC60)
Architect NOAHH
Akoestische adviseur LBP|SIGHT
Aannemer Bouwcombinatie Cadanz
Afbouw Van de Wiel Complete Afbouw