Kohnstammlocatie Monnickendam

Aan de Pierebaan in Monnickendam worden 62 koop- en huurappartementen gerealiseerd. Deze zijn energiezuinig en gemaakt van eerlijke materialen. Dit project in Monnickendam is het grootste permanente industrieel geproduceerde houten appartementengebouw van Nederland. 

Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Alle appartementen bestaan grotendeels uit massief hout (CLT). Het doel was om een duurzaam gebouw te realiseren met een EPC nul en zonder gasaansluiting, dat is gelukt. Het bouwsysteem bestaat uit prefab modules, die gemaakt zijn van bouwmateriaal dat je kan terugplanten. Hiermee bouw je gasloos, circulair, CO2-loos en snel. Deze manier van bouwen reduceert de CO2-uitstoot en is daardoor veel duurzamer en milieuvriendelijker dan traditionele bouwprojecten.
Delta-L heeft ook bijgedragen aan dit bijzonder project. Zo zijn de gestapelde woonmodules akoestisch ontkoppeld om een hoge contactgeluidsisolatie te realiseren. De woonmodules zijn geplaatst op polyurethaanschuim steunen, Straviwood ModuBreak, van CDM Stravitec. Om contactgeluiden van lopen op de galerijen te verminderen is de houten galerijvloer ontkoppeld met rubbergranulaat pads onder de houten balken.
 
Categorie Akoestische opleggingen
Oplossing Straviwood ModuBreak, rubbergranulaat pads
Ontwikkelaar BMB ontwikkeling
Architect Finch Buildings
Aannemer De Groot Vroomshoop
Adviseurs Aveco De Bondt, Nieman