Poppodium Nieuwe Nor – Heerlen

Er is behoefte aan een grotere zaal voor poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. Om dit te realiseren is er bij de huidige verbouwing uitgeweken naar het naastgelegen pand. In opdracht van Habenu-van de Kreeke hebben wij mee mogen werken aan dit prachtige project.Nieuwe NorOm de geluidsisolatie op orde te krijgen is samen met Peutz een zware betonnen doos-in-doos constructie uitgewerkt.

In de zaal is gekozen voor de Stravifloor Prefab met daarop een betonvloer.  Dit systeem is een prefab verende zwevende vloer met elastomeren. Het systeem bestaat uit een bekistingsplaat waaronder een aantal hoogwaardige natuurrubber steunen van CDM Stravitec en minerale wol is verlijmd. Het systeem wordt stortklaar opgeleverd compleet met randisolatie, folie en werktekeningen.

De betonwanden van de zaal zijn ook ontkoppeld en staan op het Stravibase SEB systeem, ook op basis van natuurrubber steunen. De dakconstructie van de zaal steunt af op de wanden en zo is dus de hele binnendoos goed ontkoppeld van de constructie en wordt een hoge geluidsisolatie gerealiseerd.

In de nieuwe grote zaal is straks plaats voor 650 bezoekers, een verdrievoudiging van de huidige capaciteit. De oude zaal van de Nieuwe Nor blijft behouden en daarnaast komt er dus een nieuwe zaal bij, die de ‘middenzaal’ gaat heten. Wij kijken erg uit naar het eindresultaat.

Toegepaste oplossingen:

Fase 1: Stravibase SEB (breedplaatvloer) + Stravibase Fix (ontkoppeling staal)
Fase 2: Stravibase SEB (onder de wanden in de zaal)
Fase 3: Stravifloor Prefab (onder de zwevende betonvloer in de zaal)

Categorie Akoestische opleggingen
Oplossing Stravibase SEB + Stravibase Fix + Stravifloor Prefab
Architect DiederenDirrix
Aannemer Habenu-van de Kreeke
Adviseurs Peutz