Theater Zuidplein Rotterdam

Op de locatie van het voormalig zwembad Charlois naast het Winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam is het Kunstenpand gerealiseerd, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart Van Zuid en het nieuwe onderkomen voor Theater Zuidplein en een bibliotheek. Door de transparante gevel worden voorbijgangers verleid om naar binnen te lopen en deel te nemen aan de brede programmering op het gebied van kunst, cultuur en eten.

De grote en kleine zaal zijn opgebouwd uit massieve betonwanden. Teneinde een hoge geluidsisolatie te realiseren zijn de vloeren die in verbinding staan met de zaalwanden akoestisch opgelegd met het Stravibase SEB (CDM-SEB) systeem en zijn de verbindingen van de staalconstructie met de zaalwand akoestisch ontkoppeld met het Stravibase Fix (CDM-FIX) systeem. Deze systemen zijn door Delta-L en CDM nauwkeurig afgestemd op de belastingopgave, akoestische eis en beschikbare ruimte. 

Voor de dakconstructie van de kleine zaal is voor de relatief hoge belastingen per oplegvlak het Stravibase VHS (CDM-VHS) systeem ingezet. Dit systeem kan hoge belastingen opvangen en tegelijkertijd toch een uitstekende akoestische prestatie leveren. De gevels zijn ontkoppeld met het CDM-STRIP systeem en de stekken zijn ingepakt met een huls van CDM materiaal om contactbruggen te voorkomen. In de afbouw zijn daarnaast akoestische plafondhangers toegepast van het type Stravilink CC60 (CDM-CC60).

Aangezien de kwaliteit van de oplossing ook afhankelijk is van de uitvoering heeft Delta-L naast het ontwerp en levering van deze systemen ook op locatie montage instructies gegeven en inspecties van de plaatsing van de systemen uitgevoerd. De kwaliteit is hiermee gewaarborgd.

Categorie Akoestische opleggingen,
verlaagde plafond systemen
Oplossing Stravibase SEB (CDM-SEB), Stravibase Fix (CDM-FIX), Stravibase VHS (CDM-VHS),
CDM-STRIP, CDM-HULS, Stravilink CC60 (CDM-CC60)
Aannemer, 
Afbouwer
Heijmans, Ballast-Nedam, 
Baens afbouw
Akoestische adviseur DGMR
Architect De Zwarte Hond